Spanning & Sensatie | Brouwerij de Molen

spanning & sensatie
melgers.nl

Zicht & Geur

Jeetjemina! Ik heb nog nooit zo’n uniek bier gedronken zeg.. Het eerste wat mij opvalt aan deze Spanning & Sensatie (9,8%) van Brouwerij de Molen is de totale donkerte. Pas in het licht komt de donkerrode kleur van het bier naar voren. Ook het schuim is lichtbruin in plaats van wittig. Qua geur komt mij meteen koffie tegemoet.

Smaak

Qua smaak proef ik meer een soort cacao-achtige smaak. Dit komt vooral door het wat droge karakter. Het is een heel heftig bier, dit merk je al als je het alleen nog maar op je lippen hebt. Dit is een bier waar je heel heel langzaam van moet genieten, telkens een klein slokje, dit op je in laten werken en dan het weer even wegzetten. Dan zak je onderuit op de bank en geniet je van je avond. Hierna neem je pas weer een klein slokje. Als je hem sneller drinkt, dan lig je zo onder tafel gok ik. Sjonge jonge wat uniek! Knap dat deze brouwerij zoiets kan creëren. Het is niet mijn favoriete bier, eigenlijk vind ik het niet echt lekker. Maar ik vind het super dat ik dit eens heb mogen proeven. Het is zo anders, zo uniek, zo apart in zijn smaak.

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.