Floreffe Tripel | Brouwerij Lefebvre

11_floreffetripleverresbmweb“De Floreffe Tripel (8%) wordt gebrouwen in Brouwerij Lefebvre, te Quenast. Dit bier draagt het label Erkend Belgisch Abdijbier sinds 1999. In 1983 verleent de Abdij van Floreffe aan de brouwerij een licentie voor het brouwen van dit abdijbier.” (wikipedia.nl)


De Floreffe Tripel is wat troebel, dit komt doordat het bier niet gefilterd is. Het gistdepot heb ik echter niet mee geschonken. Wauw wat een biertje is dit weer! Ik ben toch echt fan van abdij en trappistenbieren! Het flesje ten eerste vind ik geweldig, ik hou van beugelflesjes, die ploppen zo fijn bij het openen. De geur van het biertje is vol, zoet maar ook wat zurig. De smaak is complex en vol. Hij is helemaal niet bitter maar ook niet te zoet. Hij is mooi krachtig, je voelt de alcohol als je een slok genomen hebt. Een mooie volle krachtpatser.

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.