Rochefort 8 | Abdij Notre-Dame de Saint-Rémy

1375270932“Rochefort 8 is een Trappistenbier en één van de 3 bieren van de Abdij Notre-Dame de Saint-Rémy. Van de drie bieren is dit met meer dan 60 % van hun totale productie, het meest verkochte bier.” (biernet.nl)


Zicht & Geur

De Rochefort 8 (9,2%) is een zoetig maar ook kruidig ruikend bier. Wanneer ik de eerste slok neem komt het alcoholpercentage me wel tegemoet. Je merkt dat dit een flink bier is. De smaak is zoet, maar tegelijk ook kruidig. Het geeft je een warm vol gevoel. Veel mensen beschrijven dit bier als bitter, maar dat vind ik juist niet. Wellicht omdat ik het gistdepot niet mee geschonken heb.

Smaak

Ik hou van dit soort donkere zware biertjes, het geeft je een fijn gevoel, om weg te zakken in de bank en er niet meer uit te komen. Het mondgevoel is ook zo zacht, dat je uit moet kijken dat je hem niet veel te snel achterover werkt, waardoor je eigenlijk te weinig kan genieten van de heerlijke smaak.

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.