‘N Toeback | Scheldebrouwerij

ToebackglasflesIn 2009 werd ‘N Toeback (9%) gelanceerd onder de naam Straffe Toeback. Voor de naam werd een wedstrijd georganiseerd. Uit ongeveer 250 inzendingen werd Straffe Toeback geselecteerd. Als ondertitel staat op het etiket “Quattro”. Dat was een andere naam die voorgesteld werd in de wedstrijd. Deze term geeft aan dat het bier straffer is dan een tripel. Het is echter geen quadrupel. Na de lancering protesteerde Brouwerij De Halve Maan tegen de naam omdat ze vond dat die te veel geleek op haar bier Straffe Hendrik. Ze trok ermee naar de rechtbank. In april 2011 kwamen beide brouwerijen tot een akkoord: de Scheldebrouwerij veranderde de naam van het bier in ’n Toeback.


‘N Toeback

Een fruitige, zelfs bloemige geur komt me tegemoet. Het is zoet en licht zurig. In de smaak van het bier komt de zoetheid ook wel terug maar veel minder. ’n Toeback is vol en heel licht bitter aan het eind. Op internet schrijven mensen veel dat het bier droog is in smaak, maar dat vind ik wel meevallen. Het is weer een unieke tripel. Minder zoet als andere tripels, maar dat vind ik geen probleem. Het is een mooi bier wat lekker door drinkt ondanks zijn alcoholpercentage. Niet helder, maar dat komt doordat het bier ongefilterd is. Mooi bier hoor, een aanrader!

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.