Maneblusser | Brouwerij het Anker

banner_maneblusser

“De naam “Maneblusser” verwijst naar de bijnaam van de Mechelaars: maneblussers. Deze naam gaat terug op een legende volgens dewelke een dronkaard in 1687 tijdens een bewolkte nacht de volle maan achter de Sint-Romboutstoren zag en dacht dat die brandde. Hij sloeg alarm en de Mechelaars kwamen ijlings blussen, tot ze op de toren merkten dat het vals alarm was.


Op het etiket van de Maneblusser (6%) stond tot 2013 de Sint-Romboutstoren. In 2013 werd het etiket vernieuwd. Sindsdien staat er een brandweerman op met een emmer met flesjes bier in de ene hand en in de andere hand een glas bier.” (wikipedia.nl)

Maneblusser

Het bier ruikt lekker zoet en een klein beetje kruidig. Daarnaast komt er een iets ijzer-achtige geur naar boven maar vooral het zoete. Het is een lekkere blonde. Ik hou er niet van als blond bier teveel op pils lijkt qua smaak. Dit bier heeft echt zijn eigen smaak. Zoet, rond en stevig. De smaak wordt eigenlijk alleen maar zoeter, vooral als je er iets bij eet. Het bier heeft 6% alcohol maar hij verliest daardoor niet zijn stevigheid. Een bier wat lekker door drinkt. De geur is wel echt zoeter als de smaak, maar de smaak stelt me niet teleur!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.