Floreffe Melior | Brouwerij Lefebvre

3420_300px_thumb

“In de mond wordt dit bier gekenmerkt door een robuuste en warme, maar niet likeurachtige smaakervaring. De gebrande moutsoorten zorgen voor een subtiele wrange toets. Door zijn hoge alcoholgehalte en lange, voelbaar zurige afdronk is Floreffe Prima Melior (8%) een rijkelijk bier voor kenners, maar zal het ook in de smaak vallen bij de gewone liefhebber. Wanneer het onder goede omstandigheden bewaard wordt, zullen de anijstoetsen geleidelijk aan plaats ruimen voor houtachtige, zelfs gemaderiseerde toetsen. Een must voor de liefhebber van oude bieren..” (brasserielefebvre.be)

Floreffe Prima Melior

Wauwie wat een donker bier! Het is een donkerrood bier met een lichtbruine schuimkraag. De geur is zoet maar ook zurig, een beetje zoals rode wijn. Wanneer ik een slok neem merk ik dat het bier niet echt rond en vol is. Het is wat dun zoals pils. Het bier heeft een zoete, licht koffie-achtige smaak.  Je merkt dat het bier zwaar is, het geeft een warm gevoel. Het bier heeft haast geen bitterheid en de nasmaak blijft niet lang hangen. Het bier is lekker, maar ik vind hem net niet zo lekker dat ik hem naast de Jopen Ongelovige Thomas en de Gulden Draak plaats qua beoordeling. Lekker, maar de eerder genoemde bieren zijn net een tikje beter en voller.

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.