Leffe Rituel 9 | Ab Inbev

rituel_met_fles

““Deze koperkleurige Leffe Rituel 9 (9%), gebrouwen volgens eeuwenoude tradities, dwingt respect af. De intense, uitgesproken smaak van graan, bittere kruiden en banaan zal u keer op keer weten te verleiden. Gemaakt met extra hop en opmerkelijk evenwichtig, waardoor dit bier een lange, intense nasmaak krijgt die fijnproevers zeker op prijs zullen weten te stellen. Maar vergis u niet, enkel in een Leffe kelkglas laat Leffe Rituel zich temmen.” (leffe.com)


Jeetjemina. Wat heeft dit bier een unieke smaak die moeilijk te omschrijven is, zeg! Het eerste waar ik aan denk als ik dit bier proef is, honing? Het is haast niet te omschrijven wat ik proef (wie hem wel heeft gehad.. hoe omschrijf jij zelf dit bier?) Het bier is best wel kruidig en een klein beetje droog, maar daarnaast ook zoet en stevig. De eerste slokken vind ik niet zo, daarna lijkt hij toch zoetiger te worden en misschien wel haast te zoet. Hij drinkt goed weg doordat hij toch best fris is, ondanks de 9%. Op internet staat dat er tonen van banaan in dit biertje terugkomen. Nadat ik dat gelezen heb meen ik ook echt banaan terug te proeven, maarja dat komt vast doordat ik het gelezen heb 😉 Een lekker biertje maar geen favoriet.

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.