Maredsous tripel | Brouwerij Duvel Moortgat

Maredsous_Tripel_abbey_beer_900

“Maredsous is het authentieke bier van de benedictijner monniken van de abdij van Maredsous in België. De abdij ligt in de Belgische Ardennen, ten zuiden van de stad Namen, naast het pittoreske dorpje Denée. In de abdij van Maredsous leven, bidden en werken 33 monniken volgens de Regel van de Heilige Benedictus. Deze traditie stamt uit de 6e eeuw. Toewijding en gastvrijheid zijn de belangrijkste waarden in de abdij van Maredsous.” (duvelmoortgat.be)

De geur van deze Maredsous Tripel is licht zuur, niet meteen uitnodigend. Qua smaak is het een fris bier ondanks zijn 10% alcohol, dit merk je totaal niet want het bier is zacht en drinkt lekker weg. Ik vind het bier erg in balans; niet te bitter, niet te zoet en niet te kruidig. Echter vind ik de smaak ook niet erg uniek, het is lekker maar niet bijzonder. De afdronk is een beetje droog maar dat vind ik niet erg.

Bewaren

Bewaren

2 reacties

  1. Hoe lang na verval datum kan je het nog drinken.

  2. Ik heb wel eens een tripel op van 20 jaar oud. Hij was zuurder maar nog goed. Bier bederft niet. De smaak veranderd

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.