Texels Tripel | Texelse bierbrouwerij

texels_tripel“Texels Tripel (8,5%) is het zwaarste blonde speciaalbier van Texels. Het wordt gebrouwen naar de traditie van de abdijbieren. Een echte krachtpatser. Texels Tripel wordt gebrouwen volgens tradities die al stammen uit de Middeleeuwen. Door de grotere hoeveelheid gerst die nodig is om een ‘Tripel’ te brouwen, was het toen een bier dat alleen de adel zich kon veroorloven. De minder gegoede burgerij dronk ‘Dubbel’ en voor de laagste klasse was er ‘Enkel’. Een bier dat nu niet meer gebrouwen wordt.” (texels.nl)


Ik heb ooit op een bierfestival (bokbierdag Zutphen) een bokbier van de Texelse bierbrouwerij gehad. Deze was heerlijk! Sindsdien had ik geen bier meer gedronken van deze brouwerij, tot nu! In eerste instantie vind ik het biertje te zoet en bloemig ruiken en smaken. Wanneer ik het gist mee schenk wat nog in het flesje zat, ontstaat er een smaak die ik erg lekker vind. Hij ruikt ook meteen wat feller en sterker. Honing komt omhoog qua smaak maar niet overheersend. Een lekkere krachtpatser die goed door drinkt. Hij is ongefilterd dus er zullen altijd nog stukkies rondzweven in het bier maar dat geeft niet. Ik raadt het dus aan om het gist mee te schenken, zo word het bier wat minder zoet en het gist bevat vitamine B dus altijd meegenomen 😉 Ben je meer een fan van meer zoeter en zachter bier, laat dan het gist in het flesje.Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.