Malle babbe | Jopen bier

jopen-malle-babbe

“Het bier is vernoemd naar Malle Babbe, een dame van lichte zeden uit Haarlem ten tijde van Frans Hals, die haar portretteerde. Dit schilderij staat afgebeeld op het etiket. De term Malle Babbe werd nog bekender door het lied, gezongen door Rob de Nijs.” (wikipedia.nl)

Het bier (5,5%) heeft een mooie amber kleur. In de geur is het bier fris en een beetje kruidig. De body is niet zo vol, het is zelfs een beetje waterig. Ik vind hem niet perse lekker. Hij drinkt fijn weg maar ik vind hem toch te weinig smaak bevatten, ook al is het een licht bier qua alcoholpercentage. Hij had mij wat sterker qua smaak gemogen. Ook met het gistdepot erbij veranderd het bier niet veel qua smaak. Na goed. Ik denk dat hij fijn is voor een warme dag op een terrasje!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.