Wieckse Rosé | Heineken

WieckseRose_fles“Wieckse is de merknaam van een serie Nederlandse witbieren. In 1857 werd in Maastricht Brouwerij De Ridder opgericht. In 1982 werd de brouwerij gekocht door Heineken. Brouwerij De Ridder brouwde op dat moment drie verschillende bieren: Ridder Pils, Ridder Oud Bruin en Ridder Maltezer. Heineken besloot eind jaren 80 van de vorige eeuw om twee nieuwe bieren van De Ridder te introduceren: Ridder Bock (in 1987) en Wieckse Witte (1988). Al snel bleek met name Wieckse Witte een succes. De vraag werd groter dan het aanbod. In 2002 besluit Heineken het bier geheel in eigen brouwerijen te laten brouwen. Hierdoor komt De Ridder in december van dat jaar leeg te staan. Hoewel het bier niet meer in Maastricht gebouwen wordt, prijkt nog steeds het wapen van de stad (witte ster en engel) op de etiketten van Wieckse Witte. Ook staat er nog steeds Stadsbrouwerij De Ridder. (wikipedia.nl)”


De wieckse rosé (4%) heeft een zurige geur van rood fruit. De smaak is lekker fruitig, je proeft aardbei en framboos. Het is een fris en lekker biertje voor een goed warme dag. Ik vind het niet zoveel met bier te maken hebben maar desondanks is het een lekkere verfrissing. Het hoort voor mij een beetje thuis in het rijtje van de Radlers. Lekker, maar niet echt bier. (Überhaupt is de term rosé bier pas erg jong. Het is witbier met een vleugje rood fruit (biernet.nl)

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.