Hoegaarden Grand Cru | Ab InBev

hoegaarden grand cru

“Hoegaarden Grand Cru (8,5%) is dé Grand Cru van Hoegaarden. Maar laten we toch proberen om het bescheiden te houden. Hij heeft een fantastisch troebel-oranje kleur, een waanzinng fruitig aroma en een onovertroffen complexe zoete en bittere smaak. De subtiele kruiden en citrusnoten zetten smaakvol de kroon op het werk. Zo, dat was meer dan bescheiden.” (hoegaarden.com)

 


Op één of andere manier had ik bij grand cru, donker bier verwacht. Ik weet niet waarom maar het is zo. Deze grand cru is een mooi blond bier. Hij is vol en rond van smaak en de zwaarte van het bier (door het alcoholpercentage) merk je wel maar niet teveel. Desondanks blijft het een fris en fruitig bier. Hij heeft een zoetige maar ook zure honing achtige geur.

(Heel vreemd en heel gek.. maar ik associeerde de fruitige geur van het bier toch ook een beetje met de geur van ham.. hmm raar! Kan iemand dat snappen.. denk het niet.)

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.