Augustijn Grand Cru & Donker | Brouwerij van Steenberge

augustijn_grand_cru_1
Augustijn Grand Cru [9%]

“Naast de Augustijn blond en donker, bestaat het bier ook in een Grand Cru versie; de “tripel” zeg maar. Iets minder bekend, maar volgens vele bierliefhebbers zonder twijfel één van de beste en fijnste bieren van brouwerij Van Steenberge.” (vansteenberge.com)

Dit bier is voller dan de Donkere versie hieronder beschreven. Hij drinkt lekker weg. Het alcoholpercentage merk je niet echt. Net als bij de donkere is bij dit bier de smaak niet goed te omschrijven. De smaak ebt snel weg. Lekker, maar niet bijzonder.


augustijn-donker-glas
Augustijn Donker [8%]

“De Augustijn Donker is de logische aanvulling van de reeds langer bestaande bieren Augustijn Blond en Augustijn Grand Cru en is een écht bier van 8% alc. vol. dat zowel de occasionele als de doorgewinterde bierliefhebber weet te bekoren!” (vansteenberge.com)

De geur van dit bier is een beetje zurig. De smaak is wat waterig, niet vol. Het sprankelt een beetje op je tong. Voordat je de smaak kan omschrijven, is de smaak weg. Het verdwijnt voordat je doorhebt wat je eigenlijk proeft. Ik vind het niet echt lekker, hij is mij te waterig en te slap van smaak..

Beide bieren vond ik niet echt bijzonder. De brouwerij van Steenberge heeft desondanks wel één van mijn favoriete bieren; de gulden draak!

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.