Dulle teve | De dolle brouwers

dulle_teve_tripel

“De naam Dulle Teve is een vriendelijk bedoelde omschrijving, in het West-Vlaams, van een vrouw met krachtige persoonlijkheid en die haar wil doorzet. Het verhaal wil dat de horecabaas uit het café-restaurant ‘Het Nieuw Museum’ in Brugge een speciaal bier wilde laten produceren. Hij was in de brouwerij aan het proeven toen hij een paar maal door zijn vrouw werd opgebeld, die hem aanmaande spoedig naar huis te komen. Het is een dulle teve zei hij met een knipoogje naar de brouwer. Die vond meteen dat de naam goed paste bij het nieuwe bier.” (wikipedia.nl)

Dit bier (10%) werd mij aangeraden door de eigenaar van Slijterij Pernis te Arnhem. Het zou een ware smaakexplosie zijn. De geur van het bier is al meteen heerlijk, ik denk zelf rode vruchten, bramen te herkennen. (al was dit niet de bedoeling haha) Het bier heeft een mooie dikke volle schuimlaag. Bij het nemen van een slok valt mij al meteen het koolzuurgehalte op, het bier prikkelt licht op je tong. Hij is vol in smaak en er komt van alles naar boven. Hij is tegelijkertijd heel vol, prikkelt, zoet maar ook fris. Al deze componenten komen één voor één naar boven maar alles staat wel in balans met elkaar. De smaak blijft lang hangen en word langzaamaan zacht maar tegelijkertijd ook een beetje bitter. Het is een flink bier qua alcoholpercentage, maar dit merk je niet echt. Hij drinkt goed weg. Rustig van genieten, en alle smaken en sensaties rustig op je in laten werken.

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.