Struis | Brouwerij ’t IJ

1024px-Logo_Struis

“Alle bieren van ons worden in onze brouwerijen in Amsterdam gebrouwen. De tapbieren komen uit de brouwerij aan de Funenkade, naast de molen, en de flesbieren komen uit de brouwerij aan het Zeeburgerpad. Alle bieren zijn ongepasteuriseerd en ongefilterd.

De Struis (9%) is een gerstewijn (barley wine) gebrouwen volgens de Engelse stijl.” (brouwerijhetij.nl)


Struis

Oh wat hou ik toch van gerstewijnen!! De struis heeft een mooie donkerrode kleur. Er komt me een ‘warme’ zoetige geur tegemoet. Wanneer je een slok neemt van het bier, merk je wel dat het alcoholpercentage redelijk hoog is. Je voelt meteen dat je buik verwarmd word, maar het voelt niet echt als een kerst/winterbier. Als smaken proef ik karamel en licht een beetje een koffie-achtige smaak. Hierin heeft de zoetige karamel wel meer de overhand dan de koffie. Het bier is vol en laat je automatisch onderuit zakken in de bank. Een fijne warme krachtpatser om rustig van te genieten!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.