Sancti Adalberti tripel | Brouwerij Egmond

Adelbertus-EGMONDS-TRIPEL1“De bieren van brouwerij Egmond worden onder de naam Sancti Adalberti op de markt gebracht, met als onderschrift miraculum novum, wat zich laat lezen als “het laatste wonder van Sint-Adelbert”. Deze naam verwijst expliciet naar de Sint-Adelbertabdij waar de brouwerij mee is verbonden.
Sancti Adalberti abdijbieren verdienen zorgvuldig geproefd te worden en genoten met gepaste matigheid. Dan lessen zij de dorst, dragen bij aan de gezondheid en scheppen een sfeer van gemeenschappelijk welzijn. Op de Dutch Beer Challenge 2015 heeft dit bier een bronzen medaille gewonnen.”


De geur van de Sancti Adalberti Tripel (7,5%) is kruidig en bloemig tegelijk. De smaak is rond, vol, zacht en zoet. Het bier heeft voor mij net te weinig smaaksensaties, de smaak blijft constant, hij wordt niet bitter. Hij is lekker maar verder niet bijzonder. Onder de soorten abdijbieren kan deze als Nederlands abdijbier genoemd worden.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.