Piraat | Brouwerij van Steenberge

bier-maand-piraat-tripel“World Beer Cup 2012 Gouden medaille voor Piraat in de categorie Belgian-Style Pale Strong Ale.
Opmerkelijk genoeg vind je twee versies van Piraat. Een met een alcoholpercentage van 9% en een van 10,5%. De laatste is de oerversie die al sinds decennia wordt gebrouwen. De lichtere variant is op speciaal verzoek zo’n jaar of vijf geleden ontstaan en is sindsdien het meest populair als exportproduct. Ook in Nederland tref je vrijwel alleen de versie met een alcoholpercentage van 9% aan; een enkele fanatiekeling haalt zo nu en dan de ‘echte’ Piraat in België.” (biernet en wikipedia)


Ik had dus blijkbaar de 10% versie die dus niet zoveel in Nederland gehaald wordt. Extra leuk om te proberen!

De Piraat (10,5%), van Brouwerij van Steenberge, heeft een licht zoetige en kruidige geur. Het is niet meteen echt een uitnodigende geur. Wanneer ik een slok neem prikkelt het bier licht in mijn mond. Hij is vol en krachtig. De alcohol komt je tegemoet. Het is even wennen die sterkte, want je krijgt meteen en warm gevoel in je buik en keel haha. Toch drinkt hij lekker weg.

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.