Hefe-Weißbier | Paulaner brauerei

“De monniken van de Orde der Miniemen worden in het Duits Paulaner genoemd, en daaraan dankt de brouwerij haar naam. Op het logo van de brouwerij prijkt Franciscus van Paola, stichter van de orde. De Paulaner begonnen in 1634 met het brouwen van bokbier, dat op de naamdag van Franciscus in het openbaar uitgeschonken werd en een grote populariteit verwierf. Het huidige recept van het Paulaner-bier zou op de brouwmeester Valentin Stephan Still teruggaan, die als „Broeder Barnabas” bekendstond.” (wikipedia.nl)


Dit Hefe-Weißbier (5,5%) van de Paulaner Brauerei is het eerste Duitse bier wat ik echt proef voor deze weblog. Meestal ben ik niet zo van Duitse bieren, omdat Duitsland vooral bekend staat op zijn pils. En pils, nee daar vind ik nou echt geen smaak aan zitten. Echter weizenbieren (oorsprong van alle hedendaagse Nederlandse en Belgische witbieren) gaan er bij mij wel in. Al vind ik ze soms te vlak.

Het bier ruikt heerlijk fris en fruitig. Tonen van citrus kan je onderscheiden. De volle schuimkraag prijkt bovenop het bier. In smaak bevat het bier niet veel koolzuur, maar hij is alsnog verfrissend door de licht fruitige smaak. Voor een weizenbier vind ik dit tot nu toe het meest volle en sterkste bier in zijn soort die ik tot nu toe geproefd heb. De smaak galmt nog lang na en eindigt iets bitter. Echter vind ik de smaak wel iets te vlak ondanks de volle romigheid. Er mochten van mij meer smaken in zitten. Zelf vermeld het merk dat er veel soorten smaken fruit in het bier zitten, maar dat haal ik er toch echt niet uit. (misschien nog eens een keer drinken) Wel een lekker verfrissend en dorstlessend bier voor een warme dag! Perfect terrasjes-biertje.

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.