Antenne tripel extra gember | Brouwerij Ramses bier

IMAG2138Brouwerij ramses bierAntenne tripel extra gember [8,8%]

“De brouwerij wordt duurzaam verwarmd door een houtpalletkachel vanuit de showroom van Van Alphen & Roest. Ramses Bier heeft de ambitie om via Duurzaam Drimmelen te werken aan Zon op bier. Ramses bier gebruikt zo veel mogelijk biologische grondstoffen en ingrediënten. Alle pilsmout is biologisch. Zodra er in Wagenberg gebrouwen wordt, is alle mout gifvrij en omgevingsvriendelijk. Zo veel mogelijk grondstoffen komen uit de nabije omgeving. Ramses Bier is participant van Natuurlijk Biesbosch. De bedrijven die zich conform de doelstellingen van de stichting voldoende en progressief inzetten voor people, planet en profit krijgen het keurmerk.” (ramsesbier.nl)


Wauw! Wat ruikt dit bier heerlijk zoet naar honing. Het nodigt me echt uit om het bier te gaan drinken. De smaak echter, valt me rauw op mijn dak. Het bier is meteen behoorlijk bitter, wat ik niet zo lekker vind. Blijkbaar zorgt de gebruikte hopsoort ervoor dat het bier zo bitter is geworden. De honing en de gember worden naar de achtergrond gedreven door de bitterheid. Maar ze komen wel weer iets naar boven in de nasmaak. Desondanks blijft de bitterheid de boventoon voeren. Wanneer het bier een tijdje staat, voert de honing meer de boventoon en word het bier iets zoeter. Maar alsnog niet mijn ding. Ik vind het door de hopperigheid ook meer een IPA dan een tripel.

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.