La Trappe Puur | Bierbrouwerij de Koningshoeven

1HtWNazJZsiHo8a1CxLH_DxYo9i4YzsO4IrmNW9G4WEBierbrouwerij de KoningshoevenLa Trappe Puur [4,7%]

“La Trappe puur is Skal-gecertificeerd en wordt gebrouwen met groene energie. Het is daarom dat Vader Abt heeft besloten tot de naam ‘PUUR’. De biologisch geteelde hop wordt rechtstreeks bij de boer ingekocht. Al in 1884 richtten de monniken van Abdij Onze Lieve Vrouw van Koningshoeven in Berkel-Enschot een brouwerij op om zo in hun eigen levensonderhoud te voorzien. Het moderne productieproces is met zijn kwaliteitsmaatstaven weliswaar niet te vergelijken met vroeger, maar toch zijn alle waardevolle en kenmerkende elementen behouden gebleven. En dan gaat het niet alleen over de receptuur of het arbeidsethos van de monniken, maar ook over het respect voor de natuur en verbondenheid met de medemens.” (latrappetrappist.com)

Dit is het enige biologisch bier ter wereld met het Authentic Trappist Product label. (wikipedia.nl)

Jeetje wat is dit een licht biertje in kleur. Het ziet er een beetje uit als een pilsje. Je kan het ook in een pils glas schenken, dan blijft de schuimkraag het langst behouden. De geur van het biertje is zeker niet te vergelijken met de geur van een pilsje. Het ruikt sterk, licht citrus achtig en licht zurig. In smaak is dit een heel verrassend vol bier ondanks het lage alcoholpercentage! De smaak van banaan en honing komt licht naar boven maar voert geen boventoon. Het biertje is goed in balans, zoet, frisheid en lichte bitterheid lossen elkaar af. Heerlijk! Fijn dat er ook een heel goed biologisch trappistenbiertje op de markt is.

Bewaren

Bewaren

7 reacties

  1. Leuk artikel en inderdaad een mooi biertje. Ik ben dus niet de enige die er iets van banaan er in proeft 🙂 Ik ben benieuwd of die bij jou ook valt onder jouw favorieten? Ik kan het lijstje met je favorieten overigens niet meer vinden. Verder wel een geweldige makeover met een nieuw theme. Enne, ik las dat je vrouw bent?!?

  2. Leuk artikel en inderdaad een mooi biertje. Ik ben dus niet de enige die er iets van banaan er in proeft 🙂 Ik ben benieuwd of die bij jou ook valt onder jouw favorieten? Ik kan het lijstje met je favorieten overigens niet meer vinden. Verder wel een geweldige makeover met een nieuw theme. Enne, ik las dat je vrouw bent?!?

  3. Nee nog niet onder mijn favorieten. Maar ik vind hem wel erg lekker. Dankje voor de tip. Ja beetje zitten kijken wat een beetje het beste bij de blog past qua uiterlijk. vind dit nu zo wel leuk. Ja inderdaad ik ben een vrouw 😉 maar dat wist je al via ons mailcontact een tijd terug haha

  4. En mijn favorieten staan onder overzicht

  5. En mijn favorieten staan onder overzicht

  6. Oeps, ik heb geloof ik een bril nodig, inderdaad staan ze er gewoon.

  7. Oeps, ik heb geloof ik een bril nodig, inderdaad staan ze er gewoon.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.