Saison Nouvelle | Bronckhorster brewing company

“Op de Dublin Craft Beer Cup heeft de Saison Nouvelle een bronzen medaille gewonnen. Vier andere bieren van de Bronckhorster brewing company kregen ook een bronzen medaille.”

“Een oranjegouden gloed schijnt door dit aromatische bier van hoge gisting. Hier word je blij van, van dit bier geniet je net als van de eerste stralen van de voorjaarszon.” (Bronckhorster Brewing Company)


Wat heeft dit bier een mooie amber kleur. Ik had een lichter biertje verwacht qua kleur. De geur van de saison is kruidig. Ook in smaak komt dit meteen terug. Het bier is daarnaast best droog, het laat een dun laagje achter op je gehemelte zo lijkt het. In afdronk is het bier wat zoeter beetje karamel-achtig, al blijft het droge en het kruidige de boventoon voeren. Het bier verwarmd je, mijn buik word fijn warm. Het is echt een best stevige saison in dat opzicht. Ik vind de smaak van dit bier moeilijk te omschrijven. Het is in ieder geval een heel gelaagd biertje, er komt van alles naar boven. Toch niet echt mijn ding, iets te droog.

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.