Bloemenmarkt | Jopen bier

IMAG2134JopenCollaboration brew 5 bloemenmarkt [4,5%]

“Op Sint Maartensdag, 11 november 1994, is Jopen opgericht. Sint Maarten was de beschermheilige van het Haarlemse Brouwersgilde. In het kader van ons twintigjarig jubileum brouwt Jopen een aantal Collaboration Brews. Met bevriende brouwers over de hele wereld hebben we de brouwhanden ineen geslagen. Deze nauwe samenwerkingen resulteren in bijzondere en soms gewaagde smaakervaringen.
De vijfde Collaboration Brew, de bloemenmarkt, is gebrouwen met Gypsy brewer Brian Strumke van Stillwater. Brian brouwt veel Saison bieren. Bloemenmarkt (4,5%) is gebrouwen met onze drie traditionele brouwgranen gerst, haver en tarwe en bloemen (jasmijn, kamille en madeliefjes).” (jopenbier.nl)

Deze bloemenmarkt is de tweede collaboration brew van Jopen die ik proef. De rye meibock was de vorige.

Het bier heeft een beetje een ijzerachtige geur naast de frisse licht zoete geur. Hij prikkelt licht van de koolzuur. In dit bier zijn 3 soorten bloemen verwerkt, daardoor ook de naam. Ikzelf kan deze bloemen niet echt terug vinden. Misschien de jasmijn een beetje in de nasmaak want de nasmaak is best droog. Het droge overweldigd het zoetige van het biertje een beetje. De smaak van dit bier is lekker, maar vervaagd net iets te snel, waardoor je toch net te weinig proeft. Het feit dat ze er bloemen in verwerkt hebben nodigt je wel uit hem te proberen, maar ik vind hem alsnog net iets te weinig pit en lagen hebben.

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.