Prael Tripel | Brouwerij de Prael

“Deze tripel (7,5%) heette voorheen de Willeke, genoemd naar Willeke Alberti. Ze zal je verwarmen en omarmen. Willeke Alberti, eigenlijke naam Willy Albertina Verbrugge (03’02’1945), is een Nederlandse zangeres en actrice.” (biernet.nl)
In de brouwerij werken mensen met een beperking, die elders moeilijk aan werk komen. Hiermee heeft de brouwerij een sociale functie. Brouwerij De Prael was in 2002 de eerste Nederlandse brouwerij die voor deze manier van werken koos. (wikipedia.nl)


De Prael Tripel  heeft in eerste instantie geen aanlokkelijke geur. Het is een beetje muffig, naast de ook zoete geur. In je mond prikkelt hij licht door het koolzuur. Hij is kruidig van smaak. Het bier schijnt vol te zitten met koriander, maar dat vind ik maar lastig te onderscheiden. In de nasmaak is het bier licht zoet en bitter en heeft in de verte een karameltoon.

 

Bewaren

Bewaren

8 reacties

 1. Leuk! Onlangs heb ik ook een Willeke mogen proeven, ik vond het ook niet geweldig. Het was echter een ander model flesje met een ander etiket? – mocht je belang hebben bij een foto, laat het maar even weten.

 2. Nee het is gewoon een raar biertje haha. Ja volgens mij hebben ze ook tripels zonder de naam willeke erop maar volgens mij zijn de twee biertjes wel hetzelfde. Foto is goed.

 3. Je bedoeld dus een foto van het flesje met het andere etiket? Dan zet ik die erbij om aan te tonen dat er twee versies zijn.

 4. Ja, dat bedoel ik. Zojuist geprobeerd om het via de reply op het WordPress bericht toe te sturen, misschien nog niet ontvangen? Mail me anders even je e-mailadres, tenminste als die van mij in WordPress staat 😉

 5. Ik lees i.d.d. op de site van Prael dat deze voortaan gewoon Trippel heet, jammer. Het oude flesje wordt wellicht een collector’s item. Ik lees ook dat er een rubberen robbie is, ik hoop niet dat die naar rubber smaakt (maar robbie vind ik wel leuk ;-).

 6. Pingback:De Bierkaai | Rob's blog

 7. Of de flesjes of de etiketten zijn veranderd?
  Ik hoorde iets over een nieuwe huisstijl.

  Vrolijke groet,

 8. Speciaalbiertjes auteur

  Ja. Naam en etiketten zijn veranderd. Het is nu gewoon de tripel, antwoordde de prael mij later. Bier is hetzelfde.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.