Achel Blond | Trappistenbrouwerij de Achelse Kluis

Achel_8_Blond_900“In 1998 zag de Achel 5 als eerste het licht, een blonde ale van hoge gisting met een relatief lage sterkte van 5 graden volumeprocent. Het was bedoeld voor de vele dagjesmensen die de bossen rond de Achelse Kluis bezoeken. Wandelaars en fietsers hebben geen behoefte aan een zwaarder bier. Dit bier werd maar lauw onthaald door de critici, die van een trappist niets minder dan wereldklasse verwachtten.
Een jaar later werd de zwaardere Achel 7 boven de doopvont gehouden. De kritieken waren eveneens teleurstellend. Toen in augustus 2001 onder goedkeurend gemompel de blonde Achel 8 geboren werd, haalde de trappistengemeenschap opgelucht adem. Eindelijk hadden de zes Belgische trappistenabdijen, na een winterslaap van zestig jaar, weer hun eigen bier.” (wikipedia.nl)


De Achel Blond wordt gebrouwen door Trappistenbrouwerij de Achelse Kruis. De naam van dit bier, Achel Blond, misleidt je. Dit is namelijk geen blond bier maar een tripel van 8%. Toch vind ik hem best wel lijken op een blond bier. Hij is lekker, drinkt goed weg en is fris, maar niet uniek. Het bier is vol, sterk en romig. Licht zoet en haast niet bitter. Fijn voor een warme dag, maar ik zou toch eerder kiezen voor een andere tripel of blonde. Deze is mij net te gewoontjes.

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.