Wipers times 14 | Brouwerij de Kazematten

Wipers-Times“De kazematten aan het Houten Paard werden gebouwd rond 1680 naar plannen van Vauban, de grote vesting ingenieur van Lodewijk XIV. Deze drie unieke Kazematten of soutterains maken deel uit van de 17e Eeuwse vestingen die de stad Ieper omwallen. Gedurende de eeuwen werden deze souterrains gebruikt als opslagplaats voor munitie en legermaterieel. Ze deden ook dienst als slaap- en schuilplaats voor de troepen die Ieper tijdens de vele belegeringen hebben verdedigd. Ook hun commandopost, rustplaats en veldhospitaal werden in ‘Hotel de Remparts’, zoals de kazematten ironisch werden genoemd, ondergebracht. Ook de Britse soldatenkrant The Wipers Times werd er gedrukt. En nu is er dus een stadsbrouwerij op deze unieke locatie.

De naam van het bier is een verwijzing naar het soldatenkrantje dat door de Britse soldaten werd geschreven tijdens de Eerste Wereldoorlog. Deze krant werd gedrukt op een drukpers die de Britse officiers hebben gered uit de ruïnes van de platgebombardeerde stad Ieper. Wipers refereert naar de bijnaam die de Britse soldaten aan de stad Ieper gaven en die ze doelbewust verkeerd uitspraken. Eén van de kruiden die het bier op smaak brengt, is het zaad van de geneeskrachtige Maria distel. Deze distel vind je terug op de voorpagina van de krant én op het etiket van het bier.Je kan de distel ook vinden aan de ingang van de brouwerij. De 14 in de naam Wipers Times 14 verwijst naar de densiteit van het bier (14° plato).” (kazematten.be)


The Wipers Times 14

Hmm! Ik denk dat ik er weer een favoriet bier bij heb. De tripel karmeliet is tot nu toe mijn meest favoriete bier.. maar ik denk dat ik misschien dit bier zelfs nog wel beter vind..Qua smaak lijkt dit bier namelijk erg veel op de tripel karmeliet en ik vind hem zelfs nog iets frisser. Dus karmeliet fans, uitproberen deze!

The Wipers Times 14 (6,2%) is qua geur niet echt aantrekkelijk, een beetje muffige geur zelfs. Qua smaak is het biertje verrassend fris! Heel fruitig en zomers. Citrus en kruidige tonen komen je tegemoet. Hij is niet perse vol, maar daardoor juist licht en goed door drinkbaar. De nasmaak is lang en vol. Jum! Hier lust ik er wel meerdere van.

 

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.