Cornet | Brouwerij de Hoorn

Cornet

Cornet is genoemd naar Theodoor Cornet die volgens de haardstedentelling van 1686 herbergier, brouwer en stoker van de Afspanning DE HOORN te Steenhuffel was. Hij was tevens rentmeester van de graaf van Maldeghem-Steenhuffel, heer van Diepensteyn. Theodoor Cornet brouwde op vraag van de graaf een bewaarbier. Het exclusieve bier bewaarde hij op eiken vaatjes in de kelders van Kasteel Diepensteyn. Dit inspireerde de brouwers en houtmeester voor de creatie van CORNET.


Zicht & Geur

Het bier Cornet (8,5%) van Brouwerij de Hoorn wordt in een erg mooi maar groot glas geschonken. In de voet van het glas zit een helm van een ridder verwerkt, die je ook op bovenstaande afbeelding ziet. De Cornet ziet eruit als een fris licht blond bier. Echter is het alcoholpercentage best hoog, al merk je dit niet echt terug wanneer je dit bier drinkt. Het bier heeft een stevige schuimkraag die tot de laatste slok overeind blijft.

Qua geur ruik je dat het bier op eik gelagerd is. Ook komen er tonen van zurige druiven naar voren en daarnaast heel lichtjes vanille wat een klein zoetje geeft.

Smaak

Ook in smaak komt het licht zurige terug. Daarnaast is het bier fris en drinkt het goed door want echte bitterheid blijft achterwege. De zuren en frisheid van het bier voeren de boventoon. Op de achtergrond proef je weer lichtjes de vanille. Het bier heeft een volle body ondanks het hoge koolzuurgehalte en is zacht in de mond. Het is een prima bier maar uitgesproken smaken heeft het nou ook weer niet echt.

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.