Strandgaper | Scheldebrouwerij

IMAG2165_1ScheldebrouwerijStrandgaper [6,2%]

“De naam verwijst naar de Strandgaper, een schelpdier dat ook in de Schelde voorkomt. Op het etiket van het bier staan twee wildemannen. Deze zijn typisch voor de Scheldebrouwerij. Zij verwijzen naar Bergen op Zoom, de Nederlandse gemeente die twee wildemannen in het wapenschild draagt en waar de oprichters van de brouwerij banden mee hadden. De wildemannen zitten in een bootje en een van hen heeft een reusachtige schelp bij zich.” (wikipedia.nl)

“Gouden medaillewinnaar bij de Dutch Beer Challenge 2015 in de categorie licht blond.” (scheldebrouwerij.com)

Ik vind het altijd een kunstwerkje, die etiketten van de Scheldebrouwerij. Ik zie nu op de site van de Scheldebrouwerij dat ze hun etiketten aan gaan passen, gelukkig blijven de tekeningen van illustrator Jos Thommassen er wel op staan. De bieren krijgen alleen hun eigen kleur.

De zeezuiper van de Scheldebrouwerij is één van mijn favorieten, nu is het beurt aan de Strandgaper. Het is voor mij een typisch blond biertje. Ik vind hem niet zo bijzonder, hij springt er niet uit qua karakter. Hij is licht bitter en heeft lichte tonen van honing. Nee doe mij maar een lekkere zeezuiper!

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.