Bokkepruik | Brouwerij Hommeles

IMAG2583 (1)

“De Bokkepruik is een eigenwijze dubbelbok met rookmout en honing van de Houtense Imkerij Two Bee.” (houtensbrouwcollectief.nl)
“Brouwerij Hommeles is de naam waaronder het Houtens Brouw Collectief vanaf januari 2013 zijn commerciële bieren op de markt brengt. De naam is een afgeleide van ‘humulus’, de Latijnse naam voor hop.  (www.bockbierfestival.nl)

De commerciële bieren van brouwerij Hommeles worden gebrouwen met behulp van de brouwfaciliteiten van de Sallandse Landbier Brouwerij in Raalte.” (houtensbrouwcollectief.nl)


Ten eerste: leuke naam voor een bok! Deze Bokkepruik (8%) is niet heel sterk, het alcoholpercentage van 8% vind je niet echt terug.  Wel is het bier redelijk vol. Qua smaak is het bier licht rokerig. Deze rooksmaak voert een beetje de boventoon in het bier. Daarnaast is het bier licht droog, en in de nasmaak licht bitter. In dat opzicht best een ruige bok. Op het etiket word vermeld dat dit bier een honingbier is. Echter vind ik de honing haast niet terug. Alleen in de geur ruik ik hem goed en heel licht proef ik hem in de smaak. De licht zoete smaak brengt het bier weer een beetje in balans.

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.