Bock 7 | Brouwerij Maximus

IMAG2581Brouwerij MaximusBock 7 [7%]

“Maximus is een jonge en ambitieuze brouwerij, gevestigd in Utrecht. De brouwerij is opgericht door Ewald Visser en Arend-Jan Van Dieën, voormalig bedrijfsleiders bij het bekende Utrechtse Kafé België. Ambachtelijke bieren worden hier sinds 2012 op een prachtige koperen installatie gebrouwen. Naar eigen zeggen zijn de bieren doordrinkbaar, maar wel verrassend bij iedere slok.” (bierenco.nl)

Wat hierboven staat klopt wel. ‘Naar eigen zeggen zijn de bieren doordrinkbaar maar wel verrassend bij iedere slok.’ Dit bokbier is heel anders als andere bokbieren die ik tot nu toe gedronken heb. Het begint al bij de geur. Die is erg fruitig, zelfs een beetje perzikachtig. Het doet mij eerder denken aan een IPA qua geur dan aan een bokbier. In smaak komt wel weer het bokbier karakter naar boven. Ik proef karamel vooral in de smaak. Het bier is niet te zoet en niet te kruidig, en in mondgevoel redelijk vol. In de nasmaak zit weer die citrus achtige bitterheid. Tsja, apart, wel lekker, maar toch misschien niet echt een bokbiertje.

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.