IJsbok | SNAB

IMAG2621“SNAB = Stichting Noord-Hollandse Alternatieve Bierbrouwers. Inspiratiebron voor dit unieke bier is het Nova Zembla reisverslag ‘Om de Noord’ van Gerrit de Veer uit 1597. Het verslag beschrijft hoe de scheepsbemanning tot eigen verbazing ontdekt dat diep in een bevroren biervat een vloeistof was achtergebleven die uitstekend smaakte en waarbij alle kracht nog in het laatste restje vloeibaar bier zat.” (snab.beer)

Van deze IJsbok (9%) van SNAB heb je ook nog een versie die gelagerd is op Amerikaans eiken, deze versie is wat rauwer met een licht gebrand karakter. Ik wilde eerst deze gewone ijsbok proberen en dan de gelagerde versie.

IJsbok

Het bier heeft een mooie schuimkraag en een donkerrode kleur. De smaak van het bier is goed in balans. Er komen verschillende lagen naar boven. Bitterheid van chocolade en de zoetheid van karamel wisselen elkaar af. Hij is niet té sterk, hij verwarmd je buik maar in smaak komt de alcohol gelukkig niet teveel naar boven. Lekker hoor! Ik ben zeer benieuwd naar andere bieren van SNAB. Wie heeft er wel eens bieren van SNAB gedronken en waren die aan te raden?

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.