Old Foghorn | Anchor brewing

IMAG2620

De Old Foghorn (9%) van Anchor Brewing is van een zeldzame schoonheid. Het wordt zeer traditioneel gebrouwen met een enkele ‘wortspoeling’ waarmee vele, vergistbare suikers worden uitgespoeld. Er blijft veel restsuiker over wat dit zware bier een wijze en eerbiedwaardige smaak geeft.”(bierenzo.nl)

Dit is een barleywine (gerstewijn) style ale uit Amerika. Net wat anders als hoe wij de gerstewijnen van Nederland en België kennen. Gerstewijnen uit Nederland zijn zoet, vol, smaak van rozijnen en karamel. Deze ales zijn bitterder en gaan meer richting een IPA biertje. Ook lekker hoor, mooi donker ook, van smaak en van kleur. Alleen waar Nederlandse gerstewijnen wat zoeter zijn is dit bier bitterder en licht geroosterd van smaak. Hij is mooi vol en verwarmd je lichaam. Perfect voor een herfstige dag.

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.