Wintervacht | Brouwerij het roze varken

wintervacht

“Brouwerij Het Roze Varken kent zijn oorsprong door een bijzonder broederschap. Wij, Wim en Koen, afkomstig uit Renkum en Huissen, deelden samen al veel vreugde, onder het genot van vele speciaalbieren. Door de vondst van een oud stencil uit de jaren tachtig, waarmee Geurt (vader van Wim) ooit een brouwsel had gemaakt, begon het bij ons te kriebelen.


Sinds 2000 heeft Huisbrouwerij Het Roze Varken op kleine schaal een aantal zeer bijzondere bieren gebrouwen, die door vele van onze vrienden en familieleden zeer gewaardeerd werden. Deze succesvolle bieren versterkten onze ambitie om iedereen van onze speciaalbieren te kunnen laten genieten. In april 2013 was het moment daar: Brouwerij Het Roze Varken werd geboren.”

Ik ben erg benieuwd naar dit bier omdat het uit een plaatje dicht bij mijn woonplaats komt, Huissen. Het bier is gebrouwen door Brouwerij het Roze Varken. De Wintervacht (7,5%) is een bok bier vergeleken met de bok bieren die ik eerder dronk. Wanneer ik een slok neem is het bier best bitter. Het doet me in eerste instantie denken aan de bitterheid die ook in veel IPA’s voorkomt. Dat verwacht ik niet echt bij een bok bier. Na de bitterheid komt er ook heel erg duidelijk karamel naar boven. De karamel dringt de bitterheid naar de achtergrond en krijgt de overhand. Hierna neemt de bitterheid weer een revanche in de nasmaak. Die ook zo eindigt. Het bier is niet heel vol en ook niet su[er sterk, dat zorgt ervoor dat hij goed weg drinkt. Wel vind ik het meer op een IPA lijken (zonder de frisheid daarvan) dan op een bok bier.

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.