Bokbier | Bavaria

Foto van: www.biertjeproeven.nl

Bavaria Bok Bier (6,5%) biedt een aangenaam alternatief. De smaak is karaktervol en toegankelijk en de bijbehorende pul van twintig centiliter is een knipoog naar de pul die ook in 1936 al afgebeeld werd.” (biernet.nl)


Ik was erg benieuwd naar dit bier omdat bavaria niet meteen een biermerk is wat mij aantrekt.

Qua geur trekt het bier me niet meteen aan, hij is vlak en er zijn geen componenten te onderscheiden. In de geur is hij gelukkig voller. Ik proef salmiak en zoethout. Dat zorgt ervoor dat het bier licht bitter is, maar gelukkig niet te overheersend. Het bier is niet te sterk, en daardoor misschien ook niet zo vol, maar ik vind het niet perse hinderlijk. De nasmaak eindigt zoetig karamelachtig, wat een fijne afwisseling is van het licht bittere van het bier. Lekker, maar ik zou hem niet nog eens drinken.

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.