Klein bierproeverijtje

Klein bierproeverijtje

Gister hield ik een kleine bierproeverij met een vriendin van mij. We dronken de volgende bieren:
Brouwerij Hommeles – Goede Raat
Brouwerij Scheveningen – Tripel
Brouwerij Kees – Indian Summer Doppelbock

db0b22c120966286de9cba3e56913858Brouwerij Hommeles – Goede Raat [7,5%]

“Het bier is gebrouwen met honing van de Houtense imkerij Two Bee” (bier.blog.nl)

Honing, honing en nog eens honing. De honing word voor dit biertje omgezet in alcohol. Dus je komt de honing wel goed tegen in dit bier, maar niet te, gewoon goed gedoseerd. Licht in de smaak en licht in de geur. Het zorgt ervoor dat het een lekker door drinkbaar, licht zoet biertje is.

full33803472Brouwerij Scheveningen – Tripel [7,8%]

“Ongefilterd bier met schevenings duinwater” (brouwerijscheveningen.nl)

Het eerste wat me opvalt aan deze tripel is de fruitigheid! In geur vind je de fruitigheid terug maar ook daarnaast in smaak. Beetje tropische ervaring. En in geur denk ik honing te herkennen. Het tweede wat me erg opvalt aan dit bier is de hoeveelheid koolzuur. Best even inkomen, het is bijna alsof je frisdrank drinkt. Qua koolzuur dan hé 😉

kees-indian-summerBrouwerij Kees – Indian Summer Doppelbock [8,5%]

Bij dit biertje heb ik meteen een associatie met salmiak. Het is een wat droge heftige smaak, waar ik even aan moet wennen. Op internet zelf staat: ‘Pilsmout, Munchener, Caramel, Rook’ (brouwerijkees.nl)
Ik haal de caramel er niet meteen uit. Het bier heeft wel iets zoetigs maar toch vind ik de salmiak achtige smaak overweldigender. Daarnaast komt ook de rooksmaak licht naar boven. Voor mij is het bier net iets te pittig, net niet mijn ding.

Favoriet van deze drie: Het honingbier!

Bewaren

Bewaren

Eén reactie

  1. Bedankt voor het proeverijtje 🙂

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.