Black Berry | Brouwerij Emelisse

emelisse_blackberry.png

Brouwerij emelisseBlack Berry [4,7%]

“Black Berry is de interpretatie van Emelisse op fruitbier. Je maakt een reis langs rode en zwarte bessen. Zuur en zoetig gaan hand in hand waar de finish heerlijk droog is.” (hetbiermoment.nl)

Ik ben benieuwd.. In de geur ruik je meteen het rode fruit en vooral de zurige bramen. Een op en top fruit geur, lekker!

Qua smaak heb ik een aparte sensatie. Bij de eerste slokken lijkt het bier wat warm aan te voelen, een warme gloed. Dit komt wellicht door het zachte en behoorlijk zoete karakter van het bier. Het zoete komt vooral terug in de vorm van rood fruit. De zurigheid van de bramen is in de smaak helemaal naar de achtergrond verdwenen. Het bier begint zoet en eindigt zoet. Vooral de nasmaak is echt té. Ik las dat het word gezoet met stevia, dit merk je ook. Het is de, té zoete, typische smaak die stevia afgeeft. Dat is niet iets wat ik bepaald lekker vind.. Jammer! Als het bier net wat zuurder en bitterder was, was het een lekkerder bier geweest naar mijn mening.

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.