Malheur 10 | Brouwerij de Landtsheer

MALHEUR_10_33cl.jpg.328.550.jpg.resizer.ashx

“Malheur 10° wordt ook nog Malheur Millennium (MM) genoemd.  MM staat als Latijnse cijfer voor het jaar 2000. Dit bier werd namelijk in het jaar 2000 op de markt gebracht.” (malheur.be)

De tripel Karmeliet is al een tijdje één van mijn favoriete biertjes. Op aanraden van Matthé (van de facebookpagina ‘beerbrothers’) probeerde ik de malheur 10, een bier van 10%, die bijna net zo lekker zou moeten zijn.


De geur van dit bier is sterk, maar belooft daarom juist veel goeds! Het bier heeft een mooi uiterlijk, een dikke schuimlaag en een licht blonde kleur.

Wanneer ik een slok neem valt me meteen de volheid van dit bier op! Het bier heeft een lange smaak die ook nog eens lang blijft hangen in je mond. De citrus zorgt ervoor dat het bier pit krijgt, en best bitter is. Maar de bitterheid neemt geen overhand aangezien het bier daarnaast ook zoet is van honing en fruitige smaak heeft. Alles is goed in balans! Ondanks het alcoholpercentage een toch heel toegankelijk bier! Heerlijk!

Nou Matthé bedankt voor de tip! Voor mij stoot hij de karmeliet niet van de troon, maar mag hij wel een plekje op het (winnaars)podium innemen. Hij mag in mijn lijstje van favorieten staan. Daarnaast heb ik nog een tip voor mensen die dit bier en de tripel karmeliet lekker vinden: The Wipers Times 14. Niet heel veel verkrijgbaar, maar zie je hem langskomen..echt proeven!

 

Bewaren

Bewaren

2 reacties

  1. Deze MM ga ik ook eens proberen.

    Smakelijke groet,

  2. Deze MM ga ik ook eens proberen.

    Smakelijke groet,

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.