Formiga Sauva | Ramses bier

sauva_fles

 

“Ober er zit een mier in mijn bier”

“Let op: Bevat gluten, mieren en alcohol. Is niet geschikt voor vegetariërs, zwangere vrouwen, jongeren en chauffeurs.” (teksten v.h. etiket)

“Durf je het aan?” zei de eigenaar van Slijterij van Pernis te Arnhem tegen me. Hij liet me dit bier (5,8%), genaamd Formiga Sauva, van Ramses bier zien. In het bier zijn mieren gestopt, net voor het bottelen. Nou het is een raar idee maar alsnog.. Proeven maar!


Zicht & Geur

Ten eerste, ik verwachtte een beetje een pils achtig bier aangezien deze Formiga Sauva een lager genoemd word. Qua kleur komt het bier inderdaad wel in de buurt van een lager, al is hij net wat donkerder. Mieren.. nee die zie ik niet. Wel zag ik op de bodem van het flesje wat puntjes, tussen het gist.. Het gist heb ik echter niet mee geschonken, dus wellicht ook geen puntjes. In geur juist kruiden, en frisse citrus.

Smaak

formigas-sauvas-formiga-4-estudo-azulNou dan nu de smaak..Uitgesproken mier achtig! Nee. Het bier is redelijk vol, dat had ik niet echt verwacht. Dat is fijn. Daarnaast fris en best bitter, beetje zoals een saison kan zijn. Hij begint zoetig, licht fruitig en eindigt bitter en heel licht droog. De citrustonen herken ik, maar de hint van gember die de mieren zouden afgeven proef ik niet echt. Wellicht dat dat juist een beetje de zoetheid geeft die het bier heeft, maar dat blijft gokken.

Het is een dorstlessend bier wat fijn door drinkt. Ik vind hem zelf best bitter, maar ik vind het net lekker, al is het niet echt mijn soort bier. En de mieren, je hoeft echt niet bang te zijn ze letterlijk tegen te komen haha. Gedurfd en gewaagd!

 

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.