IPA | Brouwerij ’t IJ

“In onze I.P.A. (7%) hebben we niet alleen tijdens het brouwen, maar ook tijdens het rijpen hop aan het bier toegevoegd. Dat zorgt voor heerlijke aroma’s van grapefruit en bloemen. Een bier met een fruitige, bittere afdronk die je lekker lang blijft hangen.” (brouwerijhetij.nl)


Wanneer ik de IPA inschenk komt de heerlijk zoete geur van fruit mij meteen tegemoet, jum! De geur doet mij denken aan perzik en ananas. Ik associeer het met de geur van zo’n fruitcocktail uit blik haha. Lekker zoet en fris! Wanneer ik een slok neem komen deze tonen ook terug, maar eerst komt de flinke bitterheid van de grapefruit naar boven. Gelukkig zorgen de zoete smaken erna ervoor dat het bier toch in balans is.

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.