Chocolate stout | Brauhaus bevog

IMAG2903Deze Chocolate Stout van 6,6% is gebrouwen door Brauhaus Bevog uit Oostenrijk. Een chocolate stout.. In eerste instantie ben ik er een beetje huiverig voor omdat cacao en chocolade in een bier er snel voor zorgt dat het wat straf/droog wordt en heftig in smaak. Toch deze maar eens proberen want degene die mij hem aanprees verzekerde me dat dat niet zo bij deze zou zijn.


Het bier is mooi donker als ik hem inschenk. De schuimkraag is licht bruin en houdt lang aan. In de geur komt de cacao me al tegemoet. Daarnaast kruiden. De geur is licht, zelfs een beetje waterig.
Ondanks dat het bier geen hoog alcoholpercentage heeft (duh stout) en de geur wat waterig is, is de smaak dit juist niet. Het bier heeft een fijne romigheid. Daarnaast komt ook de cacao weer naar voren, de donkere chocolade tonen. Het bier is niet super vol in je mond maar er zijn genoeg smaken in verwerkt. De smaak is niet straf of droog en het drinkt goed door. De associatie die ik met dit bier heb is de nesquik chocolade melk, met wat koolzuur haha.  Niet helemaal mijn ding, chocolade in mijn bier, maar ondanks dat geen slecht biertje.

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.