Stormbock | Texelse bierbrouwerij

bd57987fbe98538c33bb0bec9bdf0805e288497c

“Texels Stormbock is het zwaarste speciaalbier van Texels. Zoals een novemberstorm over het eiland Texel raast, geeft deze ‘gerstewijn’ een krachtige en tomeloze smaaksensatie. Texels Stormbock heeft een donkere, robijnrode kleur door de geroosterde mout. Een speciaalbier voor de ware liefhebber.” (texels.nl)

Ja! Dit is volgens mij een bier die ik heel erg lekker ga vinden! Ik weet het al meteen wanneer ik dit bier ruik. Een volle mooie sterke geur komt me tegemoet. Fruit en karamel, zoet, maar niet te. Jam! Ik ben zeer benieuwd naar de smaak, is die net zo lekker als de geur doet vermoeden?


In smaak is de Stormbock (10%) mooi vol en stevig. Ondanks het alcoholpercentage komt de alcohol niet teveel naar voren wat fijn is. De karamel zorgt ervoor dat het bier zoet is en de geroosterde mouten zorgen voor een mooie volle smaak. In de nasmaak is het bier licht bitter en licht drop achtig. Alles is mooi in balans. Het bier heeft een hoog alcoholpercentage maar hij drinkt alsnog goed weg, oppassen dus!

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.