Tripel Abt | Brouwerij Kapittel Watou

kapittel-watou-tripel-abt-1_0

Kapittel Watou Tripel Abt [10%]

Bier numero 200, die ik proef!


“De naam Kapittel (afkomstig van het latijnse Ka’pi’tel) betekent zoveel als de congregatie of leefgemeenschap van een Abt, Prior, Pater monniken in een kloostergemeenschap.
Net zoals Trappistenbieren of Patersbieren, staan abdijbieren garant voor een unieke en artisanale manier van brouwen, met specifieke en meestal eeuwenoude recepten, zorgvuldig toegepast en doorgegeven van generatie naar generatie.”(tkappitelwatou.be)

Jammer.. een flinke ijzersmaak in de eerste slok. Dat schrikt even af. Ook in de geur ruik ik de ijzer, bah. Daarnaast de geur van gist en fruit.

Na het nemen van een slok hou ik een warm gevoel over in mijn keel, fijn. Zou ik het alcoholpercentage goed gaan merken? Nee dat valt uiteindelijk wel mee. Het biertje drinkt namelijk makkelijk weg, dus oppassen dat je jezelf niet onder tafel drinkt haha.

In smaak is het bier mooi vol met veel lagen. Fruitig; Citrus en perziktonen. Ook zoet, ik proef honing.  Daarnaast blijft toch de ijzersmaak doorschemeren maar naarmate de slokken vorderen neemt dit gelukkig! af. Het bier is haast niet bitter, alleen in de nasmaak.

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.