Texels wit | Texelse bierbrouwerij

texels_wit

“Texels Wit (5%) is het frisse tarwebier van het eiland Texel. Dit speciaalbier wordt ambachtelijk gebrouwen volgens de traditionele receptuur van het Duitse ‘Weizenbier’.” (texels.nl)

Ik ben niet echt een witbier mens. Ik vind ze meestal te slap van smaak. Toch gaat er in de zomer meestal wel een witbiertje in omdat ze wel de dorst lessen en verfrissend zijn op een warme dag.


Nu is het herfst en had ik toch even zin in een biertje, niet te sterk, gewoon even een borrel. Nou dan is een witbiertje toch ook wel erg handig en fijn.

Net als vele andere wit bieren is dit bier niet super complex, maar dit bier bevat genoeg componenten waardoor het lekker is. In geur een licht zuurtje, daarnaast een fruitige touch. In de smaak komt weer het zoetige/fruitige naar boven, met een lichte bitter in de nasmaak. De slokken bevatten een lichte hoeveelheid koolzuur. Het is een prettig fris biertje wat goed door drinkt en de dorst lest. Qua kleur is het bier wat donkerder als andere bieren, beetje donker goud. Ik heb zelf het gist mee geschonken, daardoor een wat troebel uiterlijk.

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.