Noorderwiend | Texelse bierbrouwerij

noorderwiend.jpg“‘Noorderwiend’ noemen Texelaars de stevige wind uit het noorden die ’s winters de kou over het eiland blaast. Texels Noorderwiend is het hartverwarmende bier dat speciaal voor deze donkere wintermaanden wordt gebrouwen. Het komt het best tot zijn recht in de intieme sfeer van een knappend haardvuur.” (texels.nl)


Noorderwiend

Jammie! Ik ben gek op dit soort bieren. De Noorderwiend (7,5%) is volgens de Texelse bierbrouwerij een winterbier. Tsja maar is dat nou echt een soort bier? Ik denk eerder aan een quadrupel of gerstewijn als ik dit bier zo proef.

In de geur ruik ik meteen al de volheid van dit bier. De karamel en geroosterde mouten komen mij tegemoet. Ik kan mij echt verheugen op dit bier als ik zo deze geuren ruik. Ook in de smaak een mooi vol bier. Vooral omdat het alcoholpercentage niet super hoog is. Ik heb het beetje gist ook mee geschonken, waardoor het bier wat romig word. De karamel vind ik terug, ook lichte fruitigheid en in de nasmaak is het bier licht bitter. De alcohol komt me niet tegemoet wat bij sommige andere kerstbieren wel is. Dat is fijn. Daarnaast drinkt het biertje goed door.

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.