Eyerlander | Texelse bierbrouwerij

“Het amberbier Texels Eyerlander dankt zijn naam aan de Eyerlander polder op Texel. Vroeger kolkte hier de zee, maar nu groeit er de gerst voor het Texels bier. Texels Eyerlander is speciaal gebrouwen ter gelegenheid van het 175 jarig bestaan van deze bijzondere plek op het eiland. De polder is vernoemd naar de Eyerlander vuurtoren en ligt tussen de vuurtoren en de dijk die het midden van het eiland doorsnijdt. De vuurtoren is al 15 jaar het symbool van de Texelse Bierbrouwerij.” (texels.nl)


De kleur van het bier is in ieder geval al mooi. Koperrood.  Qua geur ruikt de Eyerlander (5,5%) kruidig, daarnaast brood en licht karamel. De karamel zal dan vast ook wel terug komen in de smaak. Toch proef ik minder karamel dan ik rook, het komt maar licht terug. Daarnaast een honing smaak en een fruitigheid. In de nasmaak is het bier wat bitter. De body van het bier is romig romig maar verder niet super vol. Het is niet perse een heel erg uitgesproken bier, maar toch heeft de Eyerlander genoeg om lekker te zijn.  Hij verfrist en is toegankelijk voor als je zin hebt in een niet al te sterk bier.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.