Springtij | Texelse bierbrouwerij

“De Texels springtij (7,5%) van de Texelse Bierbrouwerij dankt zijn naam aan de lente (spring) op Texel. De lammetjes dartelen en springen in de wei. Het woelige tij is tot rust gekomen. Je proeft het voorjaar in Texels springtij.” (etiket bier)


Springtij

Als eerste valt het me op dat de geur van dit bier wat zwak is. Het geeft niet goed weer hoe het bier zal gaan smaken. Een licht zoetje ruik ik wel.

In smaak heeft de Sprintij een goede body. Het is een vol lentebier, zelfs wat voller dan sommige andere lentebieren.
Het volle karakter is fijn, maar verder valt de smaak van het bier me een beetje tegen. Ik proef niet zoveel behalve het zoete van honing. Het bier heeft een beetje hetzelfde aroma wat je ook in andere Texelse biertjes tegenkomt. Hij is niet bitter, maar ook niet zo fris als een echt lentebiertje. Het bier is wel lekker romig en de honing is fijn, maar ik mis toch echt de frisheid en een wat breder smaken palet. Gelukkig heeft de Texelse bierbrouwerij heel veel andere lekkere biertjes zoals de Stormbock en de Eyerlander.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.