Herfstbok | Brouwerij de Prael

herfstbok

Brouwerij de PraelHerfstbok [7,7%]

Gister was ik in Amsterdam, daar bezocht ik brouwerij de Prael. Ik kreeg een rondleiding en proefde de herfstbok van de tap. De blog van de rondleiding en de brouwerij vind je hier.

Naar mijn mening werd dit biertje veel te koud geserveerd. Het glas voelde al best koud en ook het bier was best koud. Ik hoopte dat de smaken alsnog wel goed te proeven waren. Ik vind de iets zwaardere bieren juist lekkerder als ze wat lauwer zijn, dan komen de smaken het beste naar boven.

Het bier is mooi donker van kleur, de schuimlaag verdwijnt snel. Het ruikt best fruitig, dat had ik niet verwacht. In smaak proef ik in eerste instantie wat ijzer, dit ebt weg na een paar slokken. Daarnaast proef ik de fruitigheid die ik ook rook, en kruiden. Ook is er wat karamel en chocola aanwezig. Het bier is niet super vol en de smaken komen niet echt goed naar voren, misschien juist omdat hij zo koud is? In de nasmaak eindigt het bier in een bittertje, lekker.  Een prima bokje maar ik ben zeer benieuwd hoe hij smaak als hij iets warmer is, volgens mij komen er dan veel meer smaken naar boven. Daarnaast had hij iets voller en ronder mogen zijn vind ik, hij is wat waterig.

Bewaren

Bewaren

2 reacties

  1. Smaakvolle bieren drink ik ook liever op kamertemperatuur.

    Vriendelijke groet,

  2. Ja ik bijna alle bieren eigenlijk. Behalve de wit, saison en blonde bieren in de zomer. Dan iets gekoeld

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.