Quadrupel | Brouwerij de Prael

quadrupel

Brouwerij de Prael Quadrupel [11,5%]

“Het zwaarste bier van Brouwerij de Prael is ook weer op Belgisch leest geschoeid. De zoete karamel geur is opvallend aanwezig in deze afsluiting van de dag.” (deprael.nl)

Een flink donker bier van kleur. In de smaak proef ik koffie/mokka, wel lekker. En ook licht wat karamel en gedroogd fruit. In de nasmaak volgt er de smaak van zoethout. Misschien is het ook wel geen zoethout maar een bepaald kruid, ik kan het niet goed plaatsen. Het zorgt er in ieder geval voor dat de nasmaak wat bitterder en droger is. Ik vind het bier wat dun. Het had wel wat voller gemogen qua mondgevoel. De smaken ebben best snel weg. Doordat hij niet zo super vol is, voert gelukkig niet het hoge alcoholpercentage de boventoon. Maar daardoor zak je er ook niet echt voor onderuit op de bank, hij drinkt te snel weg voor een quadrupel vind ik.

 

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.