Vuurbaak | Texelse bierbrouwerij

“De Texels Vuurbaak (5,5%) is volgens de stijl van een Ierse Red Ale gebrouwen. De vuurtoren van Texel is het lichtbaken tijdens de donkere eilandnachten. Ter gelegenheid van het 150-jarig jubileum van de vuurtoren is Texels Vuurbaak speciaal voor Texel gebrouwen. In de geschiedenis van Texel heeft de vuurtoren een belangrijke rol gespeeld. Met name in de Tweede Wereldoorlog bij de opstand van de op Texel gelegerde Georgische krijgsgevangenen in 1945. Hierbij  is de toren zwaar beschadigd. Rond de oude, kapotte toren is na de oorlog een nieuwe mantel gebouwd.” (texels.nl)


Vuurbaak

De Vuurbaak heeft inderdaad een mooie amber kleur. In de geur is het bier vooral fruitig. In de smaak komt karamel naar boven en een beetje rood fruit. De amandel die er ook in zit, kan ik niet zo goed onderscheiden.  Daarnaast is het bier wat IPA achtig door zijn citrus bittertje. De body is niet super vol, maar voor een 5% alcoholpercentage toch redelijk. In de nasmaak eindigt het bier ook weer wat bitter.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.