N’ice Chouffe | Brasserie d’Achouffe

index“N’Ice CHOUFFE (10%) is een sterk bruin bier dat genieters in hartje winter zal verwarmen. Het kruidige bier, met toetsen van tijm en curaçao, heeft een lichte hopsmaak en wordt gekenmerkt door een mooi evenwicht.” (achouffe.be)

“De naam kan verwijzen naar “nice Chouffe”, maar ook naar “ice Chouffe”, naar analogie met andere ijsbieren.” (wikipedia.nl)

Een ‘Winterwarmer’ zoals dit bier soms wordt genoemd. Ik ben benieuwd.


Het bier heeft de kenmerkende donkere kleur met licht bruine schuimlaag die goed aanhoudt. In de geur ruik ik wat chocolade, een best zoete en licht kruidige geur. Bij de eerste slok proef ik ijzer, maar dat ebt weg na 2 slokken. Je merkt meteen dat dit een zwaar biertje is. Het verwarmd meteen je keel en daarna je borst. Toch is de alcohol niet sterk in smaak terug te vinden, dat het overheerst. Het biertje zelf is vooral zoet, de kruidigheid wordt wat naar de achtergrond verdreven. De tijm en de curaçao (apart hé..) die de brouwers gebruikt hebben, kan ik niet goed onderscheiden. In de lang aanhoudende nasmaak proef ik drop, laurier? Het is een mooi winter biertje met een goede (dikke) body. De smaken zijn goed gebalanceerd wat het een toegankelijk biertje maakt.

 

 

 

Bewaren

Bewaren

2 reacties

  1. Hoi Amanda. Opeens toen ik Nice Chouffe intypte bij afbeeldingen bij Google, kwam ik hier opeens terecht. Net als jij, ben ook ik liefhebber van bier. Ik heb ook een blog over bier geschreven: https://ikbenfanvan.wordpress.com/2020/06/11/liefhebber-van-bier/

    Laat gerust een like en/of reactie achter, als je het leuk vindt!!
    Groetjes Peter

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.