IJndejaars | Brouwerij ’t IJ

brouwerijtij_ijndejaars_001De IJndejaars (9%) is een seizoensbier dat alleen in de winter gebrouwen wordt en de rest van het jaar niet beschikbaar is.

“Aan al het goede komt een ijnde. Ongefilterd feestbier.”


Dezen IJndejaars valt onder de winterbieren. Maar toch vind ik dit niet persé een winterbier. Het is niet dat hij tegenvalt, maar hij bevat veel meer fruitigheid waardoor het een fris biertje wordt. Dit ruik je al in de geur, een licht zure citrus achtige geur. Het bier verwarmd je maar niet te.

De IJndejaars is vol, zoet en ook kruidig, maar alles is in balans. Ik proef smaken van karamel en rood fruit met als tegenhanger citrus. De citrus zorgt ook in de nasmaak voor een lichte bitter. Het bier is dan wel zwaar in alcohol, maar dit merk je veel minder als bij andere winterbieren. Andere winterbieren zijn veel kruidiger, voller, sterker en donkerder van kleur. Deze valt daar buiten, desalniettemin, lekker.

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.